• Projectnaam:
  • 2017_40_Tienen Beaduinstraat
  • Programma:
  • Renovatie en inrichting
  • Opdrachtgever:
  • Optiek Van Lindt
  • Locatie:
  • 3300 Tienen - België
  • Realisatieperiode:
  • -
  • Status:
  • Ontwerp
  • Bruto oppervlakte:
  • Medewerkers:
  • Peter Van Impe
    Marijke Peeters

De bouwheren wilden oorspronkelijk de toenmalige winkel vernieuwen. Het pand ernaast was de oude winkel die met een bestaande achterkeuken geen doorkijk gaf en volledig ingesloten was. De bestaande achterbouw werd helemaal open gebroken om de doorkijk van de winkel te realiseren. Samen met een nieuwe lichtstraat is er een mooie natuurlijke lichtinval ontstaan die de winkel met de gewenste industriële elementen tot zijn recht laat komen.


Er is maximale bergruimte in de toonzaal voorzien met lange kastenwanden. De individuele aanpak van de familie Van Lindt wordt versterkt door de aparte consultatieruimtes voor de klanten. Terwijl het atelier een overzicht geeft over de totale winkel en deze toch de connectie kan maken via de zwarte staalramen. De industriële look wordt gegeven door de warm gewalste en zwarte staalelementen en trekt zich door tot een op maat gemaakte gekreukte betonblok aan de kassa. Deze worden afgewisseld met zachte elementen in vilt met messing elementen die tot in de verlichting verweven zitten. Ook de werkbladen en op maat gemaakte tafel kregen een persoonlijke link met de optiekwinkel door het gebruik van glaselementen in de terrazzo werkbladen.


Door de achtergevel iets verder terug te leggen krijgen we een betere doorloop tussen buiten en binnen. Hier wordt het houtaccent gebruikt voor de glazen toegangsdeur. Die door zijn omkadering een mooi geheel vormt met de houten zwevende leggers die in beide gevelzichten terugkomen. De verruimde achtergevel geeft nu een mooie toegang voor het vaste cliënteel die deze toegang reeds standaard gebruikten.



< Portfolio
  • © AST77 | Architecten- en ingenieursbureau | Volg ons op