Nominaties “Building of the year 2020”

Architecten- en ingenieursbureau AST 77, uit Tienen, sleepte deze week enkele nominaties in de wacht voor de ArchDaily “Building of the year 2020” awards.

 

ArchDaily, de meest bezochte architectuur website ter wereld, organiseert voor de 11de keer deze wedstrijd tussen de meest spraakmakende architectuur projecten over heel de wereld. Onder de genomineerde projecten zijn er twee Tiense privéwoningen te vinden van architecten- en ingenieursbureau AST 77.

 

Hakendover House werd genomineerd in de categorie “Best Houses”. Deze verrassende patiowoning zorgt met zijn glazen kern voor een royale hoeveelheid daglicht in de ganse woning gedurende de hele dag. Rond dit focuspunt zijn de andere ruimtes georiënteerd. Dit kloppende hart van de woonst zorgt er voor dat de connectie tussen binnen en buiten doorheen het hele huis voelbaar is.

 

Goetsenhoven House werd eveneens genomineerd in de categorie “Best Houses” dankzij zijn unieke dag-nacht en binnen-buiten relatie, maar springt er ook in de categorie “Best Applied Materials” bovenuit dankzij het gebruik van glasvezelcementplaten en thermisch verbeterd hout in de gevel. Een typische Vlaamse half openen bebouwing werd omgebouwd tot deze hedendaagse privéwoning. Bij renovatie werd er niet enkel optimalisatie op energetisch vlak verwezenlijkt maar ook een maximale integratie en oriëntatie in het Vlaamse landelijke landschap.

 

Na de tientallen publicaties in lokale tot internationale media is AST77 met zaakvoerder Peter Van Impe zeer verheugd om nu ook als één van de enkele Belgen in de selectie de hedendaagse architectuur in ons land te mogen vertegenwoordigen.
  • © AST77 | Architecten- en ingenieursbureau | Volg ons op