AST77 BV is een creatieve groepering waar ontwerpers en ruimdenkers samenwerken aan kwalitatief hoogstaande realisaties. Als multidisciplinair architecten- en ingenieursbureau zetten wij in op een totaalpakket van architectuur, waarin vormgeving en beleving samengaan met stabiliteit, technieken, energieadvies, landschap en participatie. Hierbij ontwerpen we in functie van de gebruiker en met een passie voor het sociale engagement dat architectuur volgens ons teweegbrengt. Dit met een focus op :

 

Ontwerpend onderzoek

We werken project-specifiek door te starten vanuit een ontwerpend onderzoek. Een bewustwording van het bestaande, de context en de stedenbouwkundige grenzen geeft ons inzicht van de lijnen waarbinnen we kunnen kleuren en toont ons de mogelijkheden die we kunnen realiseren. Hieruit halen we onze uitgangspunten voor het conceptuele ontwerp en hiernaar keren we steeds terug doorheen het ontwerpproces. Datgeen wat er al is, vormt een inspiratiebron voor wat er wel of net niet gebouwd wordt.

 

Integratie & inspiratie

AST77 werkt in een breed ontwerpspectrum met als doel een variërend portfolio te kunnen handhaven. We springen graag tussen schalen en typologieën en laten ons hierbij telkens omringen door de nodige vakspecialisten. We beogen zo een integrale aanpak waarbij de gebruiker centraal staat. Een goede wisselwerking tussen architectuur en bewoner/gebruiker kan leiden tot interessante kruisbestuivingen en een sociaal netwerk dat stimuleert en inspireert. Een ruime blik houdt onze geest scherp en zorgt ervoor dat we alle uitdagingen die de ontwerpwereld ons brengt in vraag durven blijven stellen. Dit om een geschikt antwoord te kunnen bieden op de vragen van nu en van de toekomst.

 

Circulaire ambitie

Voor de architectuur van de toekomst hebben we een circulaire ambitie. Een wens, maar ook een noodzaak. We geloven als team sterk in een herwaardering en heractivering van het bestaande, waarbij materialen en grondstoffen in een kringloop blijven. We willen architectuur een levensduur geven van meerdere generaties en voor meerdere generaties door in te zetten op het flexibel casco. Demonteerbare elementen, ruimtes en volledige constructies die later en elders opnieuw in gebruik kunnen genomen worden. De hedendaagse maatschappelijke en ruimtelijke uitdagingen rond onder andere CO2-neutraal bouwen en kwalitatief verdichten gaan hand in hand met een circulaire ambitie die AST77 deelt op macro-, meso- en microniveau.

  • © AST77 | Architecten- en ingenieursbureau | BE 0889.549.188. | Volg ons op