Mijn thuis op maat 2020

De woning vormt de kop van een aaneengesloten rij van 12 en maakt de overgang naar het naastliggende park. De westelijke gevel bestaat volledig uit glas waardoor de binnenruimte overspoelt wordt met licht en het aanvoelt alsof de natuur zich verweeft met het interieur. Langs buiten zorgt het spiegelende glas voor privacy en confronteert het de voorbijgangers met een impressionante reflectie van de populieren van het park. Deze vormen daarenboven een perfecte natuurlijke zonwering tegen de laag invallende avondzon. Uniek aan deze woning is de 15m hoge stampleemwand die centraal staat in het interieur. De andere materialen die werden toegepast zijn staal, beton, baksteen, hout en glas. De combinatie van deze ruwe, aardse materialen geeft het interieur een warme en natuurlijke uitstraling. De woning is ontworpen als een “duurzaam maatpak”. De buitenschil is bepaald maar het plan en de invulling zijn vrij en aanpasbaar aan de evoluerende woonwensen van de huidige en toekomstige bewoners.

  • © AST77 | Architecten- en ingenieursbureau | Volg ons op