Narrative Architecture - 14/11/2017

Publicatie: The Narrative of Architecture 
Met grote trots kunnen wij melden dat ons kantoorgebouw te Tienen, samen met deWhite U House van arch Toyo Ito in Tokyo, Japan en het Rodes House van arch. Moore Ruble Yudell in Brentwoord, Los Angeles. Als inleiding en rode draad werd gepubliceerd in het laatste architectuurboek van prof. em. dr. phil. Sylvain De Bleeckere. Samen met Sebastiaan Gerards onderzoeken zij het postmoderne concept van narratieve architectuur vanuit vier perspectieven: denken, verbeelden, opleiden en ontwerpen, om de lezer een originele kijk te geven op ons postmoderne tijdperk en de architecturale cultuur. 

“The Narrative of Architecture" - Three Houses 
"We start our story about thinking and architecture with three houses in three different continents. The first one is located in Belgium. House AST 77 is situated in the small Flemish city of Tienen, in a row-house street, a typology that marks the Flemish architectural landscape. We find the second house in Tokyo, Japan. The White U house is a design by Toyo Ito, the architect who won the 2013 Pritzker Price. We visit the third house in Brentwood, Los Angeles, California. It’s the Rodes House for which Moore Ruble Yudell was awarded the 1981 Architectural Record  House of the Year” The Narrative of Architecture uitgeverij Routeledge ISBN-13: 978-1138899421  

Narrative Architecture: A Designer's Story onderzoekt het postmoderne concept van narratieve architectuur vanuit vier perspectieven: denken, verbeelden, opleiden en ontwerpen, om je een originele kijk te geven op ons postmoderne tijdperk en de architecturale cultuur. De auteurs Sylvain De Bleeckere en Sebastiaan Gerards schetsen de ideeën van denkers, zoals Edmund Husserl, Paul Ricoeur, Emmanuel Levinas en Peter Sloterdijk, en onderzoeken belangrijk werk van beroemde architecten, zoals Daniel Libeskind en Frank Gehry, evenals eerder onderschatte architecten zoals Günter Behnisch en Sep Ruf. Met meer dan 100 zwart-witafbeeldingen helpt dit boek u de ontwerpmethode in uw eigen werk te gebruiken.

Sylvain De Bleeckere, prof. em. dr. phil., werkte als universitair docent aan de Faculteit Architectuur en Kunst van de Universiteit Hasselt in Vlaanderen (België). Hij was verantwoordelijk voor het seminarie Cultuur en was een vooraanstaand lid van de onderzoeksgroep ArcK. Kruisbestuiving tussen de ontwerpstudio en onderzoeksactiviteiten staat centraal in zijn werk. Sinds 1977 publiceert Sylvain De Bleeckere voortdurend over de postmoderne filosofie van cultuur in relatie tot democratie, architectuur en cinematografie.


Sebastiaan Gerards heeft een master in Architecture (Universiteit Hasselt, 2010) en Arts and Heritage (Universiteit Maastricht, 2012). Sinds eind 2012 is hij werkzaam als promovendus aan de Faculteit Architectuur en Kunst van de Universiteit Hasselt, België. De focus van zijn onderzoek ligt op het sociale en architecturale ontwerp van een woning met meerdere generaties als een vernieuwd huisvestingsconcept voor Vlaanderen. Een sleutelelement in zijn werk is de ontwerpopdracht 'multigenerationele woning', die hij organiseert met Sylvain De Bleeckere aan de Universiteit Hasselt. Samen hebben ze een nieuwe educatieve samenwerkingsstrategie ontwikkeld om te reageren op de groeiende sociale en culturele complexiteit.

  • © AST77 | Architecten- en ingenieursbureau | Volg ons op