Vlaamse Renovatiedag - 27/05/2018

Locatie: Grote Markt 43 - 3300 Tienen / 13u00 - 18u00

Op zondagnamiddag 27 mei 2018 organiseren Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV) en het tijdschrift Ik ga Bouwen & Renoveren een nieuwe editie van de Vlaamse Renovatiedag. Dit is een unieke openhuizendag waarbij verschillende bouwheren en architecten hun projecten openstellen en laten proeven van hun eigen stijl en manier van werken. Tijdens een “huisbezoek” kan men peilen naar de ervaringen van de bewoners. Architect en bouwheer zijn dan ook steeds aanwezig om vragen te beantwoorden van het nieuwsgierige (ver)bouwpubliek.   

Wij nodigen jullie dan ook graag uit om zondagnamiddag 27 mei kennis te komen maken met ons recent gerenoveerd appartementsgebouw en de rijke geschiedenis die hierachter schuil gaat.

Het appartementsgebouw situeert zich op de Grote Markt van Tienen. Tussen het oorspronkelijk café en het aanpalend perceel bevond er zich een open steeg, die ons de opportuniteit gaf om een verticale traphal te voorzien als nieuwe ontsluiting van de drie appartementen. Eyecatcher van dit gebouw is de nieuwe gevel, die het zicht op de kerk vrijwaart maar de privacy van de bewoners garandeert. Op de 1ste verdieping hebben wij het volledig interieur ontworpen, waarbij we de bestaande wanddelen combineerden met nieuwe afwerkingstechnieken
  • © AST77 | Architecten- en ingenieursbureau | Volg ons op