• Projectnaam:
  • 2013_11 Heverlee Naamsesteenweg
  • Programma:
  • Wonen, nieuwbouw
  • Opdrachtgever:
  • Particulier
  • Locatie:
  • 3300 Tienen - België
  • Realisatieperiode:
  • 2019
  • Status:
  • Opgeleverd
  • Bruto oppervlakte:
  • 350 m²
  • Medewerkers:
  • Peter Van Impe
    Jordi Gijzen
    Marijke Peeters

Aan de bestaande 90 serviceflats van zorgcentrum “Het Molenhof” te Leuven, wordt een volledig nieuwe vleugel gebouwd. Dit volume zal volledig autonoom kunnen fungeren. De bijbouw omvat 34 moderne assistentiewoningen, die aangepast zijn aan de normen voor ouderenvoorzieningen van vandaag. Om de functies uit de afgebroken bijbouw een nieuwe plaats te geven, zal een nieuwe vrijstaande bijbouw worden opgetrokken voor fietsenstalplaatsen, bergruimte en atelier.

Het gebied moet zo toegankelijk mogelijk worden voor het oudere doelpubliek. De klemtoon bij de uitvoering zal liggen op een maximaal behoud en inrichting van groen.

Aan de zijde van de Naamsesteenweg komt een nieuwbouw met op het gelijkvloers 1 of 2 kantoorfuncties. De verdiepingen worden ingericht als appartementen. Deze appartementen staan volledig autonoom van de Service Residentie. Het aanpalende arbeidershuis, waarvan de straatgevel en dakspant erkent zijn als bouwkundig erfgoed, wordt mee in het ontwerp van de appartementen opgenomen.

< Portfolio
  • © AST77 | Architecten- en ingenieursbureau | Volg ons op