TIENSE VIERKANTE ETERS
Voor het project de 'Tiense Vierkante Eters' stellen 10 wijken/dorpen en 10 chef-koks een recept samen met streekgebonden producten en een lokaal streekbiertje. In deze 10 Tiense wijken en dorpen wordt één vierkante meter tuin aangelegd in de typische houten fruitbakken uit de regio. De wijkambassadeurs zullen daarin groenten en kruiden kweken die de ingrediënten vormen van een gerecht dat wordt samengesteld door een Tiense chef-kok. In augustus komt de oogst tijdens Parklife 2016 naar het stadspark en worden de gerechten klaargemaakt. Op die manier vestigen we de aandacht op lokaal geteelde voeding en het kooktalent uit de regio.
De deelnemende wijken en dorpen zijn:
- Goossensvest
- Kapucijnenhof
- Oplinter
- Leuvensestraat
- Vissenaken
- Grote Markt
- Bost
- Theaterplein
- Potterie (Paterskerk)
- Grimde
De deelnemende chef-koks zijn:
- Brasserie Tiens
- Spijshuis Dieu
- De Refugie - Jean Francois Van Vlemmeren
- 3L Syndrome - Lisa Marie Vrancken
- Dozenbier & Kaviar - Armand Jacobs
- 't Nieuwhuys - Jan Dewachter
- To Thai - Peter Bundervoet
- 't Wit Paard
- Bart De Bondt
- Ma Façon
- Goossensvest
- Kapucijnenhof
- Oplinter
- Leuvensestraat
- Vissenaken
- Grote Markt
- Bost
- Theaterplein
- Potterie (Paterskerk)
- Grimde
De deelnemende chef-koks zijn:
- Brasserie Tiens
- Spijshuis Dieu
- De Refugie - Jean Francois Van Vlemmeren
- 3L Syndrome - Lisa Marie Vrancken
- Dozenbier & Kaviar - Armand Jacobs
- 't Nieuwhuys - Jan Dewachter
- To Thai - Peter Bundervoet
- 't Wit Paard
- Bart De Bondt
- Ma Façon